SD, stå upp för era förslag

På måndagens möte med Kommunfullmäktige skulle skattesatsen fastställas för 2020. Förslaget från de styrande var en höjning på 24 öre. Vi Socialdemokrater föreslog en höjning på 50 öre för att på så sätt kunna dra tillbaka besparingarna på att lägga ner bokbussen, ta bort stöden till studieförbunden, halvera pengarna till Mötesplats Ljungdala, minska pengarna till vår arbetsmarknadsenhet. Dessutom skulle man ju kunna starta upp badet i Sösdala igen.
Men det som utspelade sig i fullmäktige var att SD:s ledare Hanna Nilsson höll ett brandtal där hon skällde på såväl socialdemokrater som moderater och hon lade ett förslag om oförändrad skatt, vilket partiet hade gått till val på. När sedan kommunfullmäktige skulle rösta antingen på Hanna Nilssons förslag om oförändrad skatt eller restalliansens förslag om en skattehöjning på 24 öre, så avstod Hanna från att delta i beslutet och restalliansens förslag vann.
Mycket märkligt att inte rösta på det förslag man själv lägger och som man kunde få igenom, fast egentligen inte, Sverigedemokraterna har lovat att stödja de styrande. Man har bundit upp sig så att man till och med inte ens försöker få igenom sin egen politik. Ni har ett samarbete, så var ärliga och stå upp för detta och bilda ett majoritetsstyre. Då slipper ni trixa med röstningarna, där ni antingen röstar på varandra eller avstår. Vi är i opposition så vi vet att våra förslag inte går igenom.
Lena Wallentheim
Joachim. Fors

facebook Twitter Email