Trepartslösning – hur då?

Efter valet fick Hässleholms kommun ett parlamentariskt svårt valresultat. Alla var överens innan valet att kommunen behövde styras med en tydlig majoritet. När förhandlingarna var klara i kommunen så utmynnade det i att det minsta blocket skulle styra. Lars Johnsson (M) pratade vitt och brett om trepartslösning och att alla blocken skulle vara involverade. Vi socialdemokrater har inte sett något av denna trepartslösning utan vi uppfattar det hela som en tvåpartslösning, där Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna har ständiga möten med Sverigedemokraterna. Vi blir sällan inbjudna till trepartsamtal och vi har heller aldrig trott på denna lösning.
Vi börjar bli lite oroliga för kommunens framtid. I synnerhet när de två blocken som styr har en uppfattning att det är viktigare att ha en låg skatt istället för en trygg och bra välfärd. Vad får det för konsekvenser frågar vi oss, en del konsekvenser har vi redan känt på. Stängningen av Sösdala Simhall och Vanneberga skola, försäljningen av Magnarpskolonin.
 Nu går man hårt fram på gymnasiet och tror man kan göra besparingar där, vilket vi inte tror på. Vad kommer härnäst om de två blocken får hålla på hela mandatperioden, det kan man fråga sig. Kan det vara så att ytterligare simhallar ska stängas och landsbygdsskolor avvecklas?
Vi socialdemokrater vill ha en bra service i alla våra kommundelar och vi tror att kommunens invånare är beredda att betala mer i skatt för att förbättra Hässleholms kommun.  
 
Lena Wallentheim
Joachim Fors

facebook Twitter Email