Vad gäller för M efter valet?

INSÄNDARE I FRILAGT.
Att de nya spåren för järnväg väcker känslor och debatt är inget konstigt. Tvärtom det är ju alltid så vid stora investeringar som påverkar människor på olika vis.
I Hässleholm har nu Moderater och SD krokat arm i denna fråga och vill säga upp avtalet i den så kallade Sverige förhandlingen om höghastighetstågen. Jag har inte för avsikt att gå in på detaljer i själva projektet utan är mer intresserad av hur SD och Moderaterna i Hässleholm nu kommer agera när skånska Moderater har reagerat och agerat kraftfullt mot Hässleholms Moderaternas agerande vilket man anser kan skada Skånes utveckling i allmänhet och norra Skånes i synnerhet.
Lars Johnsson lämnar ju lokalpolitiken och hans efterträdare är utsedd av partiet till Lina Bengtsson. Vore både intressant och klädsamt om hon vill deklarera sin syn i denna fråga så man vet vad man kan förvänta sig av moderaterna i Hässleholm efter valet!
Eller blir det som i så många andra frågor den senaste mandatperioden att det inte blir någon transparens som Lars Johnsson utlovade utan det kommer mörkas och diskuteras i slutna rum tillsammans med SD, KD och L?
Dags för Lina Bengtsson att komma fram i ljuset och tala om vad hennes avsikter är när det gäller satsningen på tåg som förhoppningsvis kommer gå snabbare och säkrare än dagens.

Anders Wallentheim

facebook Twitter Email