De som styr i Hässleholm måste hållas ansvariga

Ofta får vi höra att allt som är dåligt i Hässleholm är Socialdemokraternas fel och att vi har fördärvat kommunen.

– Hur kan det vara så när vi Socialdemokrater inte har styrt i kommunen sedan 2006, med undantag av åren 2015-2016 då vi styrde i minoritet med Alliansens budget. Hur kan det då vara vårt fel när det inte blir som medborgaren vill, undrar fd kommunalrådet Bengt Andersson och oppositionsrådet Lena Wallentheim.
Det är inte vi som lagt ner bokbussen, stängt fritidsgårdarna i kransorterna, tagit bort stöden till studieförbunden, det är M, KD och L med stöd av SD.
Kommunen tappar ständigt placering på näringslivsrankingen och snart kan vi inte komma på lägre placering.
Restalliansen påtalar ofta om hur vi slösar med kommunens pengar genom att vi vill renovera Sösdala simhall och behålla bygdeskolorna, men själva har de tydligen glömt bort hur de hanterade ekonomin med affärer som Pärlan, garaget på Norra Station och utförsäljningen av två äldreboende.

Nytt kraftfullt styre behövs
Dagens treblockslösning som skulle leda till att blocken skulle försöka hitta lösningar tillsammans har inte fungerat alls.
– Moderaterna har inte varit intresserade av att hitta majoritetslösningar tillsammans med oss Socialdemokrater. Efter valet måste det till tydlig majoritet i kommunfullmäktige och en kraftfull politisk ledning, säger Lena Wallentheim.

För en ny stambana
Socialdemokraterna i Hässleholm står bakom satsningen på ny stambana. Vi och de flesta partierna ställer upp på det förslag som Region Skåne tagit fram gällande sträckan Hässleholm-Lund. Det finns idag inga planer på var en ny stambana ska dras norr om Hässleholm, så varför försöker Moderaterna skrämma upp boende i Farstorp och Verum att stambanan den ska dras över deras marker.

Tar avstånd från våldet
Vi tar på det bestämdaste avstånd från det våld som tenderar att bli grövre och grövre. Vi är alla överens om att det behövs hårdare straff och fler poliser. Moderaterna behöver påminnas att det var under deras regeringstid som intagningen till polishögskolan halverades, men under nuvarande regering har fler poliser än någonsin utbildats.

Försöker lura väljarna
– I debatten påstås det att regeringen har lagt ner kärnkraften. Sanningen är de stängdes på affärsmässiga grunder av Vattenfall som inte fann det ekonomiskt hållbart att driva reaktorerna vidare, säger Bengt Andersson.
Moderaterna med sina stödpartier försöker lura svenska folket med att Socialdemokraterna vill återinföra fastighetsskatten. Detta är inte sant. Vi säger bestämt nej till detta.

Kolla fakta själv
Du som väljare bör ta reda på fakta innan du bestämmer dig och går till valurnan.

Lena Wallentheim
Oppositionsråd
Bengt Andersson
fd Kommunalråd

facebook Twitter Email